• Info
  • Tagger
  • Kalender
  • Forskningsdagene: Stortinget og den lange krigen

    Hjem  /  Arrangement  /  Denne siden
       onsdag, september 29th, 2021
       6:00 pm

Forskningsdagene: Stortinget og den lange krigen

Hjem  /  Arrangement  /  Denne siden

Årets tema for Forskningsdagene er Fred og konflikt, og de vil sette viktige samfunnsutfordringer på dagsorden.

I samarbeid med Nansenskolen og Litteraturhus Lillehammer vil Høgskolen i Innlandet invitere til et åpent arrangement på Litteraturhus Lillehammer 29. september kl. 19.00:

«Stortinget og den lange krigen, 1991-2021»

Joakim Hammerlin ved Nansenskolen leder en samtale mellom Micheline E. Grung og Eirik Holmøyvik, som deltar digitalt fra Bergen.

Norge har siden 1991 vært involvert i en rekke kriger. I den nye boka Stortinget og den lange krigen, 1991-2021 (Gyldendal) rettes oppmerksomheten mot Stortingets rolle i krig de siste 30 årene. Hva er ansvarsfordelingen mellom Stortinget og regjeringen når det gjelder bruk av landets styrker? Hvordan har Stortinget holdt øye med Norges krigføring? Hvilken betydning har Norges folkerettslige forpliktelser hatt for Stortinget i perioden? Og, hvordan har den internasjonale konteksten preget Stortingets politiske handlingsrom fra 1991 til i dag?

Å sende norske kvinner og menn i krig er blant de viktigste beslutningene som myndighetene kan ta. Beslutningene har store konsekvenser for menneskene som sendes i krigen, for befolkningen som rammes av krig, og for Norges relasjoner til andre land.

Les mer om boka her.

*

Mer informasjon om påmelding/billetter kommer.

*

Les mer om Forskningsdagene her.
Forskningsdagene vil vise fram det beste norske forskere har å by på. I september er det duket for nok en feiring av forskning, denne gangen med et tema som engasjerer vidt.