• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Vettug viten: Er trening medisin?

    Hjem  /  Arrangement  /  Denne siden
       torsdag, februar 24th, 2022
       8:30 am

Vettug viten: Er trening medisin?

Hjem  /  Arrangement  /  Denne siden

Vettug viten: Er trening medisin?

Torsdag 24. februar kl. 08.30-09.00 – på Lillehammer bibliotek og litteraturhus
Vi vet at trening er bra for oss, at det gir oss styrke og utholdenhet i hverdagen og kan forebygge og behandle sykdom. Men hvorfor er det egentlig slik? Hvordan virker trening? Er trening god medisin?
Professor Stian Ellefsen og kollegaene på Høgskolen i Innlandet undersøker effekten av trening for mange forskjellige grupper – eldre og unge, tykke og tynne, syke og friske. Er det slik at treningsrådene kan være de samme for alle disse?
Og det mange av oss lurer på: Er det noen gang for sent å begynne å trene?
Velkommen! Vi serverer kaffe!
Se også Facebook-oppslag, og del gjerne ordet!
*
Vettug viten er en ny arrangementsserie for nysgjerrige morgenfugler. Hver siste torsdag i måneden kl. 8.30-9.00 serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer her på Lillehammer bibliotek og litteraturhus.
Høgskolen i Innlandet er med sine 16 000 studenter og over 1000 ansatte et kraftsentrum for kunnskap i vår region. Største studiested er Lillehammer. Forskerne på HINN publiserer nesten 500 bøker og artikler i året innen en rekke ulike fagfelt, og forskningsaktiviteten øker år for år.
Høgskolen i Innlandet og Lillehammer bibliotek og litteraturhus ønsker å bygge bro mellom forskerne og Lillehammer-samfunnet, og starter nå en ny arena hvor noen av de beste formidlerne møter publikum og forteller om aktuell forskning fra sitt felt.

Program våren 2022:

– 27. januar kl. 8.30: Hvem har bruk for NAV-erne? Ved Ann-Mari Lofthus
– 24. februar kl. 8.30: Er trening medisin? Ved Stian Ellefsen
– 31. mars kl. 8.30: Hvor hører du hjemme? Ved Ragnhild Holmen Bjørnsen
– 28. april kl. 8.30: Hva må lærere vite om hjernens utvikling? Ved Per Normann Andersen
Velkommen!