• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Arkeologen Anne Stine Ingstad

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       onsdag, februar 27th, 2019
       7:00 pm

Arkeologen Anne Stine Ingstad

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Velkommen til foredrag ved Benedicte Ingstad:

Blant Lillehammers kvinneprofiler? Arkeologen Anne Stine Ingstad

«Anne Kristine Moe. Bedre kjent som Anne Stine Ingstad. Hun ble født på Lillehammer 11. februar 1918 og følte alltid at det var her hun hørte hjemme. Hun utdannet seg til arkeolog og var faglig ansvarlig for de første utgravningene av en norrøn boplass på nordspissen av Newfoundland som min far Helge og jeg hadde «oppdaget» året før, trolig sagaens Vinland. De siste år hun levde fullførte hun et arbeid og en bok om tekstilene i Osebergskipet.»

Dette skriver Benedicte Ingstad, som denne kvelden vil holde et foredrag om sin mor, Lillehammerjenta Anne Stine Ingstad. 

Benedicte Ingstad er forsker og professor i medisinsk antropologi ved Seksjon for medisinsk antropologi og sosialmedisin, Institutt for allmenn- og samfunnsmedisin ved Universitetet i Oslo. Hun har også hatt et deltidsengasjement på Nasjonal kompetanseenhet for minoritetshelse (NAKMI).

Hun har utgitt flere bøker, blant annet et tobindsverk om sin far, Helge Ingstad.

ARRANGERT I SAMARBEID MED HØGSKOLEN I INNLANDET OG FÅBERG OG LILLEHAMMER HISTORIELAG

Onsdag 27. februar kl. 19.00

GRATIS INNGANG