• Info
  • Galleri
  • Tagger
  • Kalender
  • Barnebokbølge: Kamfjord, Klinge og Brochmann

    Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden
       tirsdag, oktober 15th, 2019
       7:00 pm

Barnebokbølge: Kamfjord, Klinge og Brochmann

Hjem  /  Arkiv  /  Denne siden

Barnebokbølge: Kamfjord, Klinge og Brochmann

Velkommen til en litterær festkveld for ny litteratur!

Vi presenterer tre ferske barne- og ungdomsbokforfattere som alle har tilknytning til Lillehammer: Vilde Kamfjord har nylig utgitt På omveien hjem, tidligere i år ga Gunnar F. Klinge ut Reisen til nattens ende, og Ragnhild Brochmann kommer i disse dager med Gulliver Blitz og mysteriet med Professor Uglehus. Tre fabelaktige bøker for unge lesere (og alle andre lesere, egentlig), og vi spør om det rett og slett må kunne kalles en barne – og ungdomsbokbølge i mjøsbyen?

Vi ser nærmere på bøkene og blir bedre kjent med forfatterne. Hvordan er det å debutere som barne- og ungdomsforfatter i en tid der digitale dippedutter kaprer mer og mer av tiden til de yngste? Ja, hvordan skrive for unge lesere i dag?

Litteraturhus Lillehammer fortsetter sin satsning på å få litteratur for unge lesere inn på scener og inn i den offentlige samtalen på linje med voksenlitteraturen, og er spesielt glade for å kunne presentere hele tre lokale barne- og ungdomsbokforfattere:

 

Vilde Kamfjord er forfatter og litteraturformidler, bosatt på Lillehammer. Hun har i mange år jobbet som produsent for litteratur i DKS, og står bak utvikling av flere metoder for litteraturformidling, særlig Barnebokbad, som har fått nasjonal utbredelse. Kamfjord har tatt en toårig forfatterutdanning ved Norsk barnebokinstitutt. På omveien hjem er hennes debutbok, og den har fått strålende mottakelse av lesere og kritikere.

Gunnar F. Klinge er forfatter og idéhistoriker. Siden 2010 har han bodd med samboer og to døtre på Lillehammer, der han jobber som seniorrådgiver ved Høgskolen i Innlandet. Han vant Maurits Hansen-prisen «Nytt blod» for beste norske krimdebut i 2017 med boka Alma mater. Ungdomsboka Veien til nattens ende er en fantastisk fortelling om sorg savn og heltemot, i tradisjonen etter Astrid Lindgren, Roald Dahl og J.K. Rowling. Hva gjør en tolvåringen som må takle tapet av en far, som brått og brutalt rives bort i en meningsløs bilulykke? Hvordan bearbeider hun sorgen? Og hvordan finner hun fotfeste og mening i tilværelsen igjen?

Ragnhild Brochmann er kunst-og motekulturhistoriker, journalist og illustratør, og mange kjenner henne som Morgenbladets Estetiker. En spørsmål-og-svarspalte hvor alle former for visuell kultur er gjenstand for dyptpløyende og humoristisk analyse. Ragnhild virker også som kulturkommentator i radio og tv, og er denne høsten aktuell med TV-serien Ting! på NRK.

Debutboka som kommer nå i høst heter Gulliver Blitz og mysteriet med Professor Uglehus, og er en magisk-realistisk barneroman for 9-13-åringer: «Et mysterium med et hus og en familie gjennomsyret av sopp; om liv som gikk tapt, muligheten for gjenoppstandelse og om det i det hele tatt er verdt det? Evig liv og død, kan man si. Ting som barn har vel så godt anlegg for å gruble godt på som voksne.»

Gratis inngang.

Se også Facebook-oppslag, og del gjerne!

Leseriet kafé holder åpent i forkant av arrangementet.

Gravdahl bokhandel selger bøker, og forfatterne signerer gjerne!

Arrangementet er støtta av Gunnar Bjerkes kulturfond og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.