• Info
  • Tagger
  • Kalender
  • Norsk Litteraturfestival 2021

    Hjem  /  Arrangement  /  Denne siden
       tirsdag, mai 25th, 2021
       9:00 am

Norsk Litteraturfestival 2021

Hjem  /  Arrangement  /  Denne siden

Norsk Litteraturfestival 2021 – Nordisk fokus

25.-30. mai 2021

Volvo 240.
A Volvo 240 car is parked outside a house at the island Fedje.
Foto: Helge Skodvin

Se nettsidene til Norsk Litteraturfestival for oppdatert informasjon.

Gjennom koronatiden har vi opplevd en skjerpet interesse for våre nordiske naboland. Krisen har fått fram store og – for mange ukjente – forskjeller mellom nasjonene. Land som står hverandre geografisk nær har valgt svært ulike strategier for å håndtere pandemien, forankret i ulik kultur og politiske ideologier, uttrykt gjennom for eksempel politiske taler og folkelig engasjement.

Hvor godt kjenner vi naboene våre?
Stengte grenser har fått oss til å reflektere over det nordiske fellesskapet og i løpet av festivaldagene, fra tirsdag 25. til søndag 30. mai, vil vi undersøke hvordan nordiske forfattere forholder seg til hverandre på tvers av landegrensene? Hvorfor ikke nordmenn, dansker og svensker leser hverandres morsmål når de leser nordisk litteratur? Hva som knytter oss sammen – og hva som skiller oss?

Publikum kan blant annet glede seg til en festivalversjon av det populære panskandinaviske radioprogrammet «Norsken, svensken og dansken» med Åsa Linderborg (SE), Hassan Preisler (DK) og Hilde Sandvik på scenen.

Marit Eikemo, kunstnerisk rådgiver for Norsk Litteraturfestival, røper at publikum gjennom en ny programserie, «Nordiske traumer», blant annet får høre den nyslåtte August-prisvinneren Elin Anna Labbafortelle om trangsflytting av samer i Norge og Sverige og høre Per Petterson og Asta Olivia Nordenhof i samtale om Scandinavian Star.

Festival med tilpasninger
Festivalsjef Marit Borkenhagen forteller at 2020 har gitt Norsk Litteraturfestival nyttig erfaring som tas med i planleggingen av vårens festival som også vil kreve tilpasninger og godt smittevern.
– Det vi fremfor alt har lært er hvor viktig det er med felles kulturopplevelser og litterære møteplasser, sier Borkenhagen som bedyrer at ambisjonene for neste år er høye.

Festivalpass i salg nå
Festivalpass for 2021 er i salg her.